Revista Plumb, iulie 2020 – Lucian Strochi: O întâlnire cu friza nemuritorilor în „Antologia” lui Dan Iacob

„Dan Iacob este un adevărat om-orchestră. Inginer de profesie, Dan Iacob iubește cu frenezie, în egală măsură, teatrul și poezia, jucând în piese extrem de diverse ca factură și recitând atât din Eminescu cât și din mulți confrați contemporani. Este și un prozator redutabil…

Dar Dan Iacob iubește și călătoriile,pe care le consideră inițiatice, organizează manifestări, alcătuiește bibliografii, rătăcește cu folos prin textele sfinte, scrie poezie, este interesat de filozofie și de ezoterism.Un interlocutor extrem de plăcut, deloc comod, dar devenind căutat prin vitalitate, prospețimea imaginilor și a argumentelor.

Are două pasiuni, mărturisite: Constantin Noica și Vasile Lovinescu. Citește tot ce se scrie despre aceștia, pe Constantin Noica l-a cunoscut chiar personal, întro întâlnire care l-a marcat profund.
Prin urmare, masivul volum intitulat inspirat SUNETUL NOICA este „cronica unei iubiri anunțate”.

De fapt, așa cum arată și subtitlul cărții, e vorba de „o antologie de autori, texte și teme legate de viața și opera filosofului român”. Cartea este o reușită incontestabilă și asta din mai multe motive: în primul rând e scrisă cu multă iubire și atunci în jurul acestui sentiment totul se ordonează clar, logic, dinamic.”

Citeşte mai mult în Revista Plumb nr. 160 (iulie 2020), pagina 11.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.